سلامت از نگاه ملی

لطفا با شرکت در نظرسنجی های این وبلاگ به شناخت افکار عمومی کمک کنید

سلامت از نگاه ملی

لطفا با شرکت در نظرسنجی های این وبلاگ به شناخت افکار عمومی کمک کنید

شانس چه کسی برای رئیس جمهور شدن بیشتر است؟؟؟

چیزی به انتخابات ۹۲ ریاست جمهوری نمانده است. گمانه زنی ها برای فردی که می تواند رئیس جمهور آینده باشد هر روز بیشتر می شود. اما واقعا چه کسی رئیس جمهور آینده است؟ 

اکنون سه جریان بیشتر از سایر جریانها شانس پیروزی در انتخابات را دارند.

جریان اول اصلاحات است که هر وقت بیاید حدود ۱۰ الی ۱۲ میلیون رای را همواره در سبد خودش دارد که محصول تلاش قشر تحصیلکرده و عموما هوادارانش در شهر های بزرگ است. اما این جریان امروز از دو بعد در حال آسیب دیدن است. اول اینکه آن ده میلیون نفری که در انتخابات ۷۶ سرخورده از سیاستهای اقتصادی دولت سازندگی و در نتیجه اشتباهات استراتژیک جناح ناطق نوری در همگرایی با آیت الله هاشمی رفسنجانی به سمت اصلاحات رفتند اینبار با چشیدن طعم یارانه ها و توجه بیشتر احمدی نژاد به آنها دیگر پای صندوقی نخواهند رفت که دولتی غیر از دولت مورد نظر احمدی نژاد را تشکیل دهد. به همین خاطر جریان اصلاحات برای انتخابات ۹۲ کاری بسیار سخت تر از خرداد ۷۶ را در پیش خواهد داشت. اما جریان دوم ...

ادامه مطلب ...

خانم دکتر شما مسئولید؟

خانم دکتر دستجردی چند روز پیش در مصاحبه ای که درکنار دکتر محمد باقر لاریجانی( مرد همه کاره این روزهای نظام سلامت) انجام داد برای اولین بار به کمبودهایی در زمینه دارو اذعان کرد. باید من باب یک شهروند به ایشان متذکر بشوم که برای مردمی که با گوشت و پوست و استخوان پای تحریمها ایستاده اند قابل پذیرش نیست که مشکلات دارو برایشان بوجود بیاید. به خصوص اینکه ما در دوران جنگ تحمیلی هرگز از لحاظ دارو احساس کمبودی نکردیم مگر در برهه ای بسیار کوتاه و اکنون مدیران سابق هنوز زنده و در رکاب انقلاب هستند و حاضر و نباید خانم دکتر از تجربیات این این افراد غافل شود و اگر گمان می کند که خودش به تنهایی برای مدیریت نظام سلامت کافی است و نیازی به افرادی نظیر پزشکیان و مرندی و خاتمی (رئیس سابق هلال احمر و رئیس سابق اداره بهداری سپاه در دوران جنگ)و ... ندارد باید بدانند که شرایط فعلی اصلا راضی کننده نیست و ایشان نباید گمان کنند که کارها به همان راحتی مصاحبه هایی هست که انجام می دهند در یک کلام به خانم دکتر یادآور می شوم که شما مسئولید؟؟

نظارت بر وزارت بهداشت از نان شب واجب تر است؟

سال گذشته در همین وبلاگ گفته بودم که از تحریم نباید ترسید بلکه باید از مدیریت حاکم بر نظام سلامت ترسید. شاید برخی از پزشک سالاران سعی کنند برای زدودن نابسامانی ها از مدیریت خانم دکتر دستجردی دولت را مسئول نابسامانی های حوزه دارو بدانند اما دیگر هر کسی که الفبای مدیریت در حوزه بهداشت و درمان را می فهمد می داند که وزارت بهداشت در دوره دستجردی  چندان به مبانی علم اقتصاد سلامت توجه ننموده است. وزارت بهداشت در دوره دستجردی با ضعف شدید مدیریتی در این حوزه روبرو است که تمام شده است اهداف تحریم کنندگان در حوزه سلامت تا حدودی محقق گردد. شاید هر دلسوزی که چیزی از حوزه سلامت می فهمید می دانست که باید جلوی مصرف بیش از حد فیلم رادیولوژی و زد و بندهای رایج در حوزه خصوصی سازی در سلامت و مصرف وحشتناک آنتی بیوتیکها را در کشور که سه برابر نرم جهانی است؛ گرفت. اما کسی در وزارت بهداشت گوشش به این حرفها بدهکار نبود؛ یادمان نرود که در دوره ای که همه ارکان نظام باید خود را برای تحقق آرمانهای انقلاب اماده  می کردند ما وزیری را برای حوزه حساس سلامت انتخاب کردیم که بزرگترین تجربه مدیریتی وی مدیرکلی روابط بین الملل یک دانشگاه بوده است. باید با مرندی بیشتر صحبت کرد باید از افراد با تجربه ای نظیر دکتر خاتمی و دکتر محمد صادقی ملتمسانه استفاده کرد.

گذشت از نوع قرن بیست و یکم را بخوانید و شاخ در بیاورید.

من در یکی از بیمارستانها کار می کنم. قانونی نا نوشته در بخش ما وجود دارد که می گوید هرکسی آخرین نفری باشد که غذا خورده است باید ظرفهای غذا (دیگ یا ماهی تابه) را بشورد. 

دیشب دو نفر از همکارانم به طور اتفاقی غذایشان با هم به پایان رسید. یکی از همکاران به دیگری گفت: تو باید ظرفها را بشوری؟ همکار مخاطب پرسید چرا؟ با هم غذا را تمام کردیم. در پاسخ شنید که من غذا را جویدم و کامل بلعیدم اما تو هنوز داری در دهانت می جوی؟ 

همکار بیچاره من که یکه خورده بود. دهانش را از جویدن بازداشت. همکار زیرک که متوجه شده بود گفت به گلویش نگاه کنید بالاخره باید قورت دهد؟؟؟؟؟؟