دکتر امیر حسین جمشیدی دبیر شورای بررسی و تدوین داروهای طبیعی ایران و رئیس اداره داروهای طبیعی در گفتگو با سینا نیوز درباره خواص گیاه دارچین بیان نمود: «دارچین به عنوان ادویه و معطرکننده در فرآوردههای غذایی و دارویی استفاده میگردد. علاوه بر آن دارچین را در درمان بیاشتهایی، سوء هاضمه، نفخ، رفع تهوع و اسهال کودکان استفاده میشود.». . . .
وی در خصوص نحوه مصرف توصیه شده این گیاه از سوی محققین بیان نمود: «حدود ۱۵۰ میلی لیتر آب جوش را بر روی ۱ الی ۰/۵گرم (یک قاشق چایخوری کوچک) دارچین ریخته و پس از ۱۰ دقیقه صاف نموده و دو یا سه بار در روز همراه با غذا مصرف شود.»
دکتر جمشیدی همچنین با اشاره به عوارض جانبی و موارد مورد احتیاط دارچین افزود: «مصرف زیاد دارچین باعث ایجاد اختلالات گوارشی، تحریک تنفسی و تضعیف فاز آرامش مرکزی که مشخصه بارز آن خواب آلودگی است، میشود.»
این رئیس اداره داروهای طبیعی ادامه داد: «در موارد حساسیت به دارچین، زخمهای معدوی یا رودهای منع مصرف وجود دارد.»
وی مصرف این گیاه را در زمان بارداری بلا مانع خواند و ادامه داد: «برای مصرف دردوران بارداری و شیر دهی مشکل خاصی شناخته نشده است ولی میزان مصرف نباید از میزانی که به طور معمول در غذا استفاده میگردد، بیشتر باشد.»
دبیر شورای بررسی و تدوین داروهای طبیعی ایران در خصوص فرآوردههای دارچین موجود در بازار گفت و افزود: «این گیاه به صورت پودر و ورقههای پوستی در بازار ایران موجود میباشد، ولی تاکنون فرآورده دارویی حاوی دارچین به بازار ارائه نشده است.»
دکتر امیر حسین جمشیدی دبیر شورای بررسی و تدوین داروهای طبیعی ایران در پایان خاطر نشان کرد: «دارچین باید به دور از نور و رطوبت و در ظرف کاملا در بسته فلزی یا شیشهای نگهداری شود و از نگه داری آن در ظروف پلاستیکی خودداری گردد.»
منبع خبر: سینا نیوز